Vloercompleet Groningen

Vloer compleet


EEN PERFECTE FINISH
VOOR UW VLOER

DE VLOER SCHUREN EN OLIËN

Vloer Renovatie

Als uw vloer vuil, kaal of beschadigd is, wordt het tijd voor een renovatie-beurt. Het hout oogt niet mooi meer en is ook niet meer goed beschermd tegen vuil en vocht. Gemiddeld is dat na 8 tot 15 jaar het geval. Vloer compleet kan er dan voor zorgen dat uw vloer er weer helemaal als nieuw uitziet. Het liefst gaan we zelfs nog een stapje verder: uw vloer mooier maken dan hij ooit is geweest! Dat doen we met gedegen vakmanschap, liefde voor het vak en het gebruik van alleen maar de beste materialen.

Hoe gaan wij te werk?

We beginnen altijd met een inspectie van de vloer. De inspectie is geheel vrijblijvend. U krijgt eerlijk advies over wat op dat moment het beste is voor uw vloer, en een gratis offerte.

Vloer Schuren

Als een opknapbeurt nodig is, beginnen we met het weg schuren van de volledige afwerklaag in een aantal rondes. Hierbij worden ook alle krassen, beschadigingen en hoogteverschillen eruit geschuurd. Dit gebeurt met verschillende schuurmachines die alle zijn voorzien van een stofafzuiging en filter, zodat het werk volledig stofvrij kan worden gedaan.

Vloer in de olie laten zetten

Vervolgens voorzien we de vloer van een nieuwe laag olie. Het mooie van olie is dat het hout van binnenuit wordt beschermd, waardoor structuur en nerven van het hout maximaal zichtbaar blijven. Ook kan het goed plaatselijk worden bijgewerkt, in tegenstelling tot lak. Daarom werken we er graag mee.

We gebruiken een 2-componentenolie die het hout niet alleen verzadigt, maar ook voorziet van een coating. Uw vloer wordt zo slijtvaster en heeft minder onderhoud nodig.

Soorten olie voor uw vloer

In welke olie laat u uw vloer dan zetten? Naast transparante olie kunt u ook kiezen voor gekleurde olie, om uw vloer bijvoorbeeld een lichtere of donkerdere uitstraling te geven. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het soort hout. Uiteraard werken we de vloer waar nodig weer af met een op maat gemaakte randafwerking. Op die manier leveren we uw vloer altijd tot in de puntjes verzorgd op.

Onderhoud (regelmatig)

Een geoliede vloer is gemakkelijk te onderhouden door hem regelmatig te stofzuigen en te reinigen met zeep, en zo nodig plaatselijk bij te werken met olie. Vloer compleet levert een gratis eerste onderhoudsset. We nemen altijd de tijd om u te adviseren over hoe u de vloer zo mooi mogelijk houdt.

Reinigen (periodiek onderhoud)

Na gemiddeld 2 tot 5 jaar is de vloer meestal aan een intensievere reinigingsbeurt toe. Een vloerrenovatie is dan nog niet nodig als de vloer alleen vervuild is en slechts minimale beschadigingen vertoont.

Uw vloer kan Vloer Compleet dan in één dag grondig schoonmaken en opnieuw in de olie zetten. Zo is de vloer weer goed beschermd. Met deze reiniging is uw vloer ook minder snel aan een totale renovatie toe. Het zorgt voor een langere levensduur van de vloer. Wij geven u graag advies!

Meer informatie?

RENOVATIE

Vloer compleet kan er dan voor zorgen dat uw vloer er weer helemaal als nieuw uitziet. Het liefst gaan we zelfs nog een stapje verder: uw vloer mooier maken dan hij ooit is geweest! Hoe doen we dit? We beginnen met het schuren van de vloer, daarna zetten we de vloer in de lak of in de olie. Daarna is uw vloer zo goed als nieuw en kunt u er weer 2-5 jaar tegenaan. Een reinigingsbeurt is daarna hoogstwaarschijnlijk genoeg.

Lees meer

SCHUREN

Stap 1 bij het renoveren van uw vloer is schuren. Schuren is erg belangrijk voor de duurzaamheid van uw vloer. Wij schuren uw vloer professioneel met geavanceerde schuurmachines en externe stofzuigers zo bent u verzekerd van een stofvrij resultaat.

Lees meer

LAKKEN

Na het schuren van uw vloer kunt u kiezen voor lakken of oliën. Als u kiest voor parketlak kiest u voor gemak. Een lak vloer vraagt weinig onderhoud en is daardoor erg onderhoudsvriendelijk. Welke uitvoering kiest u; mat, ultramat of iets anders?

lees meer

OLIËN

Kiest u na het schuren voor olie? Dan kiest u voor een natuurlijke bescherming. Olie geeft uw vloer een matte uitstraling. Olie haalt de structuur en kleur naar boven. Doordat wij met een sterke 2-componenten olie werken is deze snel droog en geeft een goede bescherming.

Lees meer

REINIGEN

Als uw vloer vervuild is, maar verder nog nauwelijks kale plekken of beschadigingen vertoont, dan is een totale vloerrenovatie niet altijd nodig. In plaats daarvan kunt u uw vloer een opfrisbeurt laten geven. Dit is sneller en goedkoper, en stelt bovendien een totale renovatie uit. Wilt u uw vloer laten reinigen?

lees meer

LEES WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

"Melle heeft onze eiken hoogkant parket geschuurd en in de olie gezet.
Melle werkt zeer gestructureerd en netjes.
Het resultaat is dan ook fantastisch! Ik kan Melle zeker aanbevelen.
Goede adviezen, goed materiaal, goed werk, super!"

 

-Henke de Koeze

‘Onze maple vloer was toe aan een grondige renovatie. Ook moest op enkele plekken de vloer gerepareerd worden vanwege een interne verbouwing. Vanaf het eerste contact was het zeer prettig werken met Melle: secuur, vakkundig, tijdig overleg, afstemming en advies. Onze vloer ging van donkergeel naar blanke houtskleur: een metamorfose! Afgewerkt met matte lak (advies Melle) werd het mooier dan ooit tevoren. We genieten er nog elke dag van.’

 -Teun en Masil

CONTACT

vloer  Keesomweg 20, 9752 NJ Haren (Groningen)
vloer06 4673 6510
vloerinfo@vloercompleet.com

Beoordeling door klanten:
9.8/10 -  8 beoordelingen