diensten

Houten vloer oliën

Olie haalt de structuur en kleur in je houten vloer naar boven, waardoor het een matte afwerking geeft en voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Doordat wij met 2-componenten olie werken, is je vloer snel droog en wordt een slijtvaste bescherming gecreëerd. Onderhoud is hierdoor gemakkelijk en eenvoudig zelf te doen! Maar naast dat wij je houten vloer kunnen oliën, kunnen wij ook het onderhoud voor je uitvoeren.

Vrijblijvend afspraak maken

Renoveren door je houten vloer te oliën

Je houten vloer oliën zorgt ervoor dat de vloer verzadigd raakt met olie. Hierdoor absorbeert de vloer niet alle viezigheid die erop valt. Omdat de olie helemaal in het hout trekt, blijft de originele houtstructuur goed te zien, wat zorgt voor een prachtige, natuurlijke uitstraling van de vloer. Wij gebruiken altijd een 2-componenten olie.

Verkrijgbaar in diverse kleuren!

Houtolie is in verschillende kleuren beschikbaar, waardoor je je houten vloer ook nog eens een andere kleur kunt geven door hem te oliën. Hierdoor kun je je vloer bijvoorbeeld donkerder of juist wat lichter maken. In de regel geldt dit alleen voor eikenhouten vloeren, maar neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Wij maken je vloer weer als nieuw

  • Gratis vloerinspectie en vrijblijvende offerte
  • Binnen enkele dagen een geoliede vloer
  • Gratis de juiste onderhoudsproducten
Gratis vloerinspectie en vrijblijvende offerte

Je houten vloer oliën is een omvangrijke klus en het is moeilijk om te bepalen wat er precies moet gebeuren als je niet de juiste kennis in huis hebt. Daarom voeren wij de klus graag voor je uit! En om te bepalen wat er nodig is om jouw vloer er weer als nieuw uit te laten zien, komen we graag langs voor een gratis vloerinspectie en een vrijblijvende offerte.

Binnen enkele dagen een geoliede vloer

Wij kunnen je vloer binnen ongeveer 2 tot 4 dagen afwerken. Dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de vloer en welke afwerking je kiest. Kleinere vloeren die geolied worden kunnen vaak zelfs al na één dag weer in gebruik worden genomen!

Gratis de juiste onderhoudsproducten

Wanneer we klaar zijn met het oliën van je houten vloer, krijg je van ons de eerste onderhoudsproducten gratis! Zo weet je zeker dat je met de juiste producten aan de slag gaat, wat erg belangrijk is. We geven je er uiteraard ook de nodige uitleg bij.

Voor- en nadelen oliën

Het grote voordeel van je houten vloer oliën is dat de houtstructuur goed zichtbaar blijft. Daarnaast is plaatselijk bijwerken van de vloer eventueel mogelijk en is houtolie verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je jouw vloer een andere kleur kunt geven. Een nadeel is dat een houten olievloer meer onderhoud vereist dan een houten lakvloer. Lees meer informatie over de voor- en nadelen van olie en lak.

Voordelen houten vloer oliën
  • De houtstructuur blijft goed zichtbaar
  • Het plaatsen bijwerken van de vloer is eventueel mogelijk
  • Er zijn meer mogelijkheden in kleuren
Nadelen houten vloer oliën
  • Het vergt meer onderhoud dan een gelakte vloer

Hoe onderhoud je een olievloer?

Het onderhoud van je houten olievloer voer je als volgt uit: gebruik zo nu en dan zeep om de vloer schoon te houden en te voeden. Naast het zepen moet de vloer (afhankelijk van het gebruik) eens in de 2 tot 5 jaar opnieuw geolied worden. Hierbij is het cruciaal dat de vloer eerst wordt gereinigd. Ook hier kun je ons voor inschakelen. Wij reinigen de vloer machinaal en zorgen er daarna voor dat het weer wordt geolied. Neem contact met ons op en verleng de levensduur van jouw houten vloer! Ook voor vragen en advies kun je uiteraard bij ons terecht.

Klaar om je vloer compleet te maken?

Neem contact met ons op voor offerte en advies, verdere vragen of vul het contactformulier in voor een gratis en geheel vrijblijvende vloerinspectie. Wij staan voor je klaar!

Gratis vloerinspectie aanvragen