diensten

Houten vloer lakken

Als je kiest voor parketlak kies je voor gemak. Een gelakte houten vloer vraagt weinig onderhoud en is daardoor erg onderhoudsvriendelijk. Er zijn verschillende uitvoeringen van lak mogelijk; de meeste klanten kiezen voor een matte lak. Maar je kunt ook kiezen uit half-mat. Het is dus niet meer zo dat lak per definitie je vloer een glans geeft. Er is zelfs een ultra-matte lak verkrijgbaar, deze geeft helemaal geen glans meer. Dit is een 2-componenten lak en daardoor zeer sterk!

Vrijblijvend afspraak maken

Renoveren door je houten vloer te lakken

Door je houten vloer te lakken zorgen wij ervoor dat je vloer onderhoudsvriendelijk wordt en een goede beschermlaag krijgt. Het lakken doen wij in drie lagen. We beginnen met een grondlak, een soort primer, welke ervoor zorgt dat de volgende twee lagen goed kunnen hechten aan de houten vloer. De tweede en derde laag zijn aflakken. Omdat lak een beschermlaag óp de houten vloer aanbrengt, trekt viezigheid er niet snel in en kun je de vloer gemakkelijk en snel onderhouden.

Glanzend of mat?

Bij het woord ‘lak’ denken mensen al snel aan een glanzende houten vloer. Maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer nodig! Er zijn nu namelijk ook matte lakken die dezelfde beschermende laag op je houten vloer maken, maar die niet glimmen. De glansgraad kun je dus helemaal zelf bepalen.

Wij maken je vloer weer als nieuw!

  • Gratis vloerinspectie en vrijblijvende offerte
  • Alleen de beste lakken
  • Gratis de juiste onderhoudsproducten
Gratis vloerinspectie en vrijblijvende offerte

Is jouw houten vloer toe aan een nieuwe laklaag? Of is een andere aanpak al voldoende? Om dat te bepalen komen wij graag bij je langs voor een gratis vloerinspectie en een vrijblijvende offerte. En indien nodig plannen we natuurlijk ook graag een datum in waarop we jouw houten vloeren kunnen komen lakken!

Alleen de beste lakken

Met welke producten wij werken wanneer we een houten vloer lakken? Alleen de allerbeste! Hierdoor is onze parketlak geschikt voor zwaar belaste parket- en houten vloeren. En de vloer wordt hierdoor zeer slijtvast, zodat je er weer jarenlang van kunt genieten. Wij voorzien je vloer altijd van 3 sterke laklagen.

Gratis de juiste onderhoudsproducten

Nadat wij je houten vloer hebben gelakt, krijg je van ons de eerste onderhoudsproducten gratis! Zo weet je zeker dat je jouw vloer met de juiste producten kunt onderhouden. We geven je er uiteraard ook uitleg bij.

Voor- en nadelen lakken

Wanneer een houten vloer gelakt wordt, wordt er een beschermlaag bovenop het hout aangebracht. Hierdoor kan viezigheid niet in de vloer trekken en is de vloer heel gemakkelijk te onderhouden. En met de nieuwe matte lakken is er altijd ruime keuze in de glansgraad. Er zijn echter ook nadelen. Zo is een lakvloer niet plaatselijk bij te werken, is de houtstructuur minder goed zichtbaar en is er geen mogelijkheid om andere kleuren te kiezen. Lees meer informatie over het verschil tussen olie en lak.

Voordelen houten vloer lakken
  • Er is weinig onderhoud nodig
  • Er bestaan ook zeer matte lakken (vrije keuze in glansgraad)
Nadelen houten vloer lakken
  • Het is niet plaatselijk bij te werken
  • De houtstructuur is minder goed zichtbaar
  • Er is geen mogelijkheid om andere kleuren te kiezen

Hoe onderhoud je een lakvloer?

Een lakvloer is zeer onderhoudsvriendelijk, omdat vuiligheid niet ín de vloer kan trekken. Regelmatig dweilen met een reinigings-/beschermingsmiddel is al voldoende. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je vloer om de paar maanden in een polish te zetten, welke de lakvloer weer van een extra beschermlaagje voorziet.

Klaar om je vloer compleet te maken?

Neem contact met ons op voor offerte en advies, verdere vragen of vul het contactformulier in voor een gratis en geheel vrijblijvende vloerinspectie. Wij staan voor je klaar!

Gratis vloerinspectie aanvragen