faq

Veelgestelde vragen

Eerst verven of eerst de vloer?

Houd er bij de planning van een verbouwing rekening mee dat de vloer pas komt nadat de schilder of de stukadoor zijn werk heeft gedaan. Komt er een nieuwe keuken? Deze kan die eventueel ook op de vloer geplaatst worden.

Moet ik thuis zijn voor de klus?

Nee hoor. Wij redden ons prima en zorgen ook zelf wel voor een kopje koffie. Je kunt dus gewoon naar jouw werk gaan. Dan zit je bovendien ook niet in het lawaai.

Waarom vellingkant frezen?

De vellingkant (dat is het kleine groefje tussen de planken) is vaak een plek waar veel vuil in gaat zitten. We gebruiken speciale machines om deze weer uit te frezen. En waar de machine niet bij kan doen we het met de hand. Zo voorkomen we dat je een prachtig geschuurde en afgewerkte vloer hebt met zwart naden ertussen.

Moet de kamer leeg zijn?

Ja, de kamer moet leeg zijn zodat wij ons werk goed kunnen doen. Eventuele grote kasten kunnen blijven staan.

Hoelang duurt het schuren?

Afhankelijk van de grootte van de vloer en de afwerking 2 tot 4 dagen. Kleinere vloeren die geolied worden kunnen vaak al na één dag weer in gebruik worden genomen.

Hoe moet ik mijn vloer onderhouden?

We nemen de tijd om jou goed te informeren over hoe je jouw vloer kunt onderhouden. Je krijgt van ons na afloop van de werkzaamheden altijd de eerste onderhoudsmiddelen en een onderhoudsflyer die je later nog eens na kunt lezen.